STREET#ROOM

Vervuilen is een keuze. In straattheatervorm.

Alles en iedereen lijdt onder de vervuiling! 2030: waar gaat onze planeet heen, welke rampen staan ons te wachten,  hoe voorkomen we grote problemen, welke oplossing zijn er?

https://www.nemokennislink.nl/publicaties/de-zin-en-onzin-van-afval-scheiden/

Een vader en zijn dochter staan bij hun geparkeerde auto voor een supermarkt. De man besluit dat het tijd is om de asbak leeg te gooien. In plaats van dit in de afvalbak te doen, smijt hij de peuken op straat. “Vind je dat nou niet een klein beetje asociaal wat je nu doet?” vraagt een vrouw aan jou  “Ik vind het zo belachelijk”, voegt de vrouw nog toe.

Wat doe jij, grijp je in, ben je ‘hufterproef’? Durf jij kritisch jezelf en een ander aan te spreken op gedrag? Durf jij in de rol van jezelf of een ander te bevragen of uit te beelden? Durf jij een scene te creëren of te spelen zoals in “hufterproof” om op die manier het vraagstuk van vervuiling en verspilling aan te kaarten? Durf jij mensen in te laten zien wat zij doen en laten waardoor de wereld beetje bij beetje vergaat? Durf jij, kom dan 2 dagen met elkaar dit vormgeven in spel en uitvoering!

https://indebuurt.nl/bergenopzoom/gemeente/je-peuk-op-straat-gooien-kan-je-duur-komen-te-staan-dit-kost-het-boete-sigaret-op-straat-gooien~80292/

https://www.telegraaf.nl/vrouw/462579117/waarom-gooien-mensen-hun-afval-in-de-natuur

Podium Kulturhus
2 x 16 leerlingen