nonFOOD#ROOMs

Bijna de helft van het geproduceerde voedsel wordt niet geconsumeerd, terwijl er 925 miljoen mensen elke dag met honger gaan slapen en 12% van de mensen chronisch honger heeft als gevolg van ons voedselsysteem. Onze bodem wordt vergiftigd en raakt uitgeput.

Welke schaarste kennen we in 2030 en hoe lossen we die op?

  1. Bedenk en bereid een maaltijd, zonder afval te produceren. Kook zonder afval, wees bewust over vleesconsumptie.  Wie creatief is, kan koken zonder voedsel te verspillen. Van aardappelschillen kun je bijvoorbeeld chips maken, van tomatenvelletjes tomatenpoeder. Ga samen aan tafel en bespreek met elkaar het wereldvoedselsysteem en wereldvoedselprobleem
  2. Onderzoek welke ingrediënten er op deze aarde beschikbaar zou zijn bij een eerlijkere verdeling van voedsel wereldwijd en verwerk deze in een maaltijd. Bedenk zelf wat je ervan gaat maken èn met hoeveel mensen je hiervan kunt eten! Deel de maaltijd met de andere groep.

Leg het proces vast.

Vraagstuk over ons voedselsysteem. En voedselzekerheid:

https://www.youtube.com/watch?v=qrAIy7OvoE8  (SDG 2 – the Food challenge 2030)

https://www.youtube.com/watch?v=YLldS3S_AOI (2030- SDG 2- Zero Hunger- Ted talks)

Lokaal: 2x keuken TA06 en TC01
4 x 16 leerlingen